sunnuntaina, maaliskuuta 18, 2007

Tunnustan punaista?

Tänään on eduskuntavaalit. On lähes päivälleen 100 vuotta siitä, kun ensimmäiset eduskuntavaalit vietettiin Suomessa. Vaalien historiallinen merkitys on suuri: Suomi ensimmäisenä maana maailmassa antoi naisille yhtäläisen vaalioikeuden kuin miehille - sekä äänestää että olla itse ehdokkaana. 19 naista valittiinkin eduskuntaan.



Niinpä tämäkin nainen voi kävellä äänestämään. Nämä punaiset Bruno Magli -kävelykengät ovatkin juuri oivalliset lyhyttä, muutaman sadan metrin kävelymatkaa varten äänestyspaikalle*. Sää on aurinkoinen joskin hieman kylmä; hiemankaan pitempää reissua varten tukevampi kenkäpari on vielä tarpeen. Tämän huomasin tänä aamuna, kun vein kissani Ingelin ulkoilemaan valjaissa pihalle pienelle kävelylle - ensi kertaa tänä keväänä - jalassa mustat ballerinat ja lämmikkeenä vain ohut villatakki - aivan liian vähän.

Nämä olivat muuten ensimmäiset punaiset kenkäni. Ne ovat oikein mukavat, ja näyttävät hyviltä monenlaisten asujen kanssa. Mutta kun olen tottunut korkoihin, käytän näitä matalia kenkiä sittenkin melko harvoin.


---
*punainen kenkävalinta saattaa tietysti liittyä äänestyskäyttäytymiseeni, mutta voipa se hyvin olla siihen liittymättäkin ;)

Ei kommentteja: